VAN koelcel TOT

DUURZAME woning

Begin 2019 is van de Wetering Huur en Verhuur eigenaar geworden van het gebouw aan de 2e Nieuwstraat 45A t/m 47B, waarna het begin is gemaakt met het ontwikkelen van 7 volledig duurzame appartementen en 1 duurzaam woonhuis van circa 180m².

 

Nieuwbouwprojecten hebben al als vereiste dat een woning volledig gasloos gerealiseerd dient te worden. Het doel van dit project was om dit principe ook voor transformatie toe te passen.

De woning die zijn gerealiseerd hebben A labels t/m A++ het hoogst haalbaar.

 

Dit is een testcase in verduurzaming waarbij meerdere duurzame technieken zijn toegepast en waar wij u graag over willen informeren.

Want het is van belang dat de groene golf gestimuleerd gaat worden door kennisdeling om zo iedereen van het gas af te krijgen.

We are in this together!

Voor meer productinformatie druk op de pictogrammen

Isolatie

Bij het gasloos (ver)bouwen van een woning is het isoleren van het huis het allerbelangrijkst.

Dak-, wand- en vloerisolatie drukt men uit in R-waarden. Hoe hoger de R-waarde des te beter de woning is geïsoleerd. Tijdens het proces zijn wij op de volgende waardes uitgekomen:

Dakisolatie: R-waarde - 6

Wandisolatie: R-waarde - 4,5

Vloerisolatie: R-waarde 6

Dubbel glas

Wij hebben overal HR++ glas toegepast. Vergeet geen roosters in de ramen te plaatsen want hoe beter de woning geïsoleerd is, des te belangrijker het is dat er voldoende gelucht kan worden.

Zonnepanelen

In totaal zijn er voor de 7 appartementen 116 zonnepanelen geplaatst welke op basis van vierkante meters zijn verdeeld. Het woonhuis heeft zelf 28 zonnepanelen gekregen

Elektrische vloerverwarming

Elke woning is voorzien van elektrische vloerverwarming waarbij elke ruimte haar eigen thermostaat heeft. Hierdoor worden de ongebruikte ruimtes niet onnodig verwarmd. Elektrische vloerverwarming zorgt voor directe verwarming waar geen warmt verloren gaat bij het opwarmen van water in cv gedragen systemen.

Gevel warmte terug-win-systeem

Elke woning heeft frisse lucht nodig maar om de woningen nog efficiënter en energiezuiniger te maken heeft elke woning een gevel WTW. De gevel WTW zorgt ervoor dat de koude buitenlucht die naar binnen komt al voorverwarmd wordt door de warme binnenlucht die naar buiten gaat.

DJI_0125.jpg

Smart Boiler

Doordat wij geen gas aansluiting hebben is het essentieel om elektrisch je douche en kraan te verwarmen. Dit doen wij door een slimme boiler die onthoudt en leert wanneer je doucht zodat die   

douchedrain warmte terug-win-systeem

Het warme douchewater wat normaal het riool ingaat, gebruiken wij opnieuw om de koudwater aanvoer vast voor te verwarmen waardoor het minder stroom kost om te verwarmen. Hierdoor kan men langer douchen maar hopen wij dat de huurders dit natuurlijk niet doen. 

Airconditioning

Het woonhuis en het grootste appartement zijn voorzien van een airconditioning. De airconditioning kan zowel koelen als verwarmen, voor dat extra beetje warmte op de koude dagen en heerlijk koel voor de warme.

Hydraloop

Bij het vrijstaande woonhuis hebben wij een nieuw product omarmt. Hydraloop hergebruikt je douchewater voor het doorspoelen van je toilet, je wasmachine & buitenkranen. Dit product ziet er daarnaast ook stijlvol uit en is goedkoper dan de 10.000 liter hemelwatertank.

hemelwatertank

Door klimaatverwarming ontstaan meer tropische stormen waardoor de hoeveelheid regen die valt zorgt voor overlast. Om een handje te helpen hebben wij alle dakvlakken van de appartementen aangesloten op een hemelwatertank van 10.000 liter. Met het regenwater dat wordt opgevangen worden bij drie appartementen de toiletten doorgespoeld, gebruiken wij het water voor de wasmachines en kan de tuin worden besproeid.

Infiltratiekratten

Naast de hemelwatertank hebben wij in samenwerking met de gemeente Hilversum 10 infiltratiekratten bij het woonhuis geplaatst. Op de kratten staan de hemelwaterafvoeren van het dakvlak van het woonhuis aangesloten. Door het plaatsen van de kratten is het niet nodig om de afvoeren op het hemelwaternetwerk van de gemeente te plaatsen. De kratten laten het regen water geleidelijk door in de grond. Dit ontziet de riolering van extra regenwater wat afgevoerd moet worden.

Grasbetontegels

Om de groene loper voor het project uit te rollen is er gekozen voor het plaatsen van grasbetontegels op de oprijlaan. Normaliter dient er bij zo'n groot stuk grond als het betegeld wordt een put aangelegd te worden welke op het riool wordt aangesloten. Door het plaatsen van grasbetontegels is dit niet van toepassing aangezien het regenwater de grond in kan lopen.

Smappee

Aangezien dit project een testcase is om all electric te gaan is er bij elke woning een Smappee geplaatst. Smappee geeft een realtime overzicht van het energieverbruik per groep. Hierdoor krijg je inzichtelijk wat veel energie verbruikt en kan hierop ingespeeld worden.

PARTNERS?

Logo-Jacco-Huurdeman.png
12715793_902610096526661_864367285449175
484710_152320971586667_783690323_n_edite
input.png
bad0de_d9cfdf55ec774fafaca6a0f32e8c9439_
mijnwaterfabriek.b0b1ae8c.png
Logo-Zonwering-en-Meer-1024x215.jpg

MAKELTRENT.

Vastgoed & ontwikkeling

Pelikaanstraat 30A
1221 KN Hilversum

© 2021 by Lemon Juice Marketing

035-6856749